Heerlijk eten…

in Oud-Brabantse sfeer en midden in de natuur

Het Pannekoeckenhuys

Het gastvrije Pannekoeckenhuys/Restaurant is volledig in Oud-Brabantse stijl ingericht met een sfeervolle open haard. Vele voorwerpen zoals boerenwerktuigen, tegeltableaux en klokken vervolmaken het geheel.

Terras

Bij mooi weer kunt u op het terras een hapje of een drankje nuttigen.

’t Wagenhuys

Het Wagenhuys is een overdekt (verwarmd) terras waarin u zelfs op wat koelere dagen toch nog buiten kunt zitten.

Speeltuin

Vanaf het terras heeft u zicht op de speeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Er zijn een aantal speeltoestellen voor de kleintjes en diverse speeltoestellen voor de wat grotere kinderen. Op de familieschommel kan natuurlijk de gehele familie plaatsnemen. Het meest in het oog springende speeltuig is toch wel de speelboom.

Speelbos – De Heksenberg

Grenzend aan De Hannebroeck bevindt zich Speelbos “De Heksenberg” dat door Staatsbosbeheer is gerealiseerd. In het speelbos mag vrij gespeeld, gesjouwd en geklauterd worden. Hutten bouwen, met zand spelen, boompje klimmen: het mag allemaal.

De vlaamse gaai, ook wel Hannebroek

Weet u hoe men in Brabant een Vlaamse Gaai noemt? een Hannebroek of Broek Hannek. Deze prachtige vogel is de inspiratie voor onze naam. Met een beetje geluk komt u hem in de Boswachterij Dorst nog tegen.

Een stukje geschiedenis

Het pannekoeckenhuys was aanvankelijk gevestigd in het houten huis. Daar zijn begin jaren ’70 de eerste pannekoecken gebakken.

De foto’s hiernaast geven u een beeld uit die tijd: een gezellig interieur waarin het Brabants bont niet ontbreekt en aan de voorzijde een mooi terras. In die periode is het huidige pannekoeckenhuys gebouwd.